HITELkiller

HITELkiller Bori: pénzügyi szabályok

befagyasztott_hitelkártya

Tegnap ott hagytam abba, hogy Borival kitűztük a célokat.

A következő feladat pedig az, hogy megnézzük, miből és hogyan tudjuk, 2015. májusától a hitelre fordítandó összeget még kb. 30.000 Ft-tal megnövelni.

Korábban a cél érdekébe, már hoztunk néhány házi pénzügyi szabályt.

  • TILOS készpénzt felvenni a hitelkártyáról.
  • Pontosan fizeti a minimum díjat. Ez a maximális hitelkeret kihasználásánál 15.000 Ft lenne, így a különbözetet, majd még minden hónapban ráfizeti a hitelkártyára, mert a pénzügyi tervében 15.000 Ft-tal számol.

A következő szabályban gyorsan megegyeztünk: a lakáshitelre havi 45.000 Ft-ot tervez rendszeresen, de most ennél kevesebbet fizet. Havi: 42.646 Ft-ot. A különbözet szintén a hitelkártyára fog kerülni.

De ez még kevés további szabályokra is szükség van. Az én javaslatom az volt, hogy a kártyát fagyasszuk be és ne is használja Bori. Erre igazából nem volt nyitott, mert szerette volna elérni a kártyás vásárlásokért járó jóváírást is. Törtem a fejem, hogy lehetne akkor a kártya használatból előnyt kovácsolni, úgy, hogy mégse maradjon minden a régiben. Sokat tanakodtunk és végül a következőkben állapodtunk meg.

Minden kártya használat után, még azon vagy a következő banki napon a felhasznált összeget vissza kell tenni a kártyára (Bori utalásai a bankon belül teljesen ingyenesek), sőt nemcsak az összeget, hanem ezer forintra felkerekítve.

Pl. 3.830 Ft-ért vásárol valamit Bori, akkor aznap vagy legkésőbb másnap 4.000 Ft-ot kell a hitelkártyaszámlára utalnia. Ha ez nem történik meg legkésőbb másnap, hanem csak a következő nap, akkor plusz 1.000 Ft-ot kell utalnia, ha még aznap sem, akkor plusz 2.000 Ft-ot. Banki napokról beszélünk.

  • Napján vagy másnapján: 1000 forintra felkerekítve.
  • Második nap: + 1.000 Ft
  • Harmadnap: + 2.000 Ft
  • Ha a harmadik napon sem történik meg a kártyára utalás, akkor kap egy figyelmeztetést, a harmadik figyelmeztetés után, a kártya befagyasztásra kerül.

Az első tapasztalatunk az, hogy Borinál ez a módszer jól működi, és egyenlőre nagyon fegyelmezetten csinálja. Ennek a rendszernek köszönhetően, minél többször használja a kártyáját, annál többet fizet vissza.

Első hónapra, ezeket a szabályokat hoztuk, de hamarosan tovább lépünk, és keressük azokat a helyeket, ahol itt-ott egy keveset még le lehet csippenteni a kiadásokból.

Mutatok egy részletet a számlakivonatából, hogy hogyan is működik a rendszer.

számla_történet

//

//

//

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!