HITELkiller

HITELkiller Bori: újabb szabályok

kosár

Borival a második hónapba értünk (minden hónap 10-e a hitelkártya fordulónapja, ugye már ezt is tudja), az elsőről hamarosan részletesen be is számolok, ha hétfőn elkészül a pontos banki kivonata.

Elöljáróban csak annyit, hogy az első hónap új szabályainak köszönhetően, még kb. plusz 20.000 Ft-ot sikerült a hitelkártyára pluszban ráfizetni, ez jó hír. Viszont a vállalkozásában ez nem volt túl jó hónapja, ahonnan is így kevesebbet tudott kivenni, így lehet, hogy ez a tempó túl nagy lesz, és a lakáshitelére, nem maradt elég pénze.

Hogy honnan tud kb. 20.000 – 25.000 Ft-ot előkeríteni, azt most még nem látja, de nem akar a hitelkártyához semmiképpen hozzányúlni. Ami ötletek felmerültek:

  • Eladni könyveket, játékokat.
  • Van olyan nem használt számlája, amin kb. 6.000 Ft még ott van, meg kellene a számlát szüntetnie és a pénzt onnan kivennie.
  • Esetleg olyan munkát elvállalni, ami esti és a gyerekek miatt nem szokott, esetleg heti egy alkalommal barátnőt be tud szervezni gyerek felvigyázásra.

A második hónapban, az eddigi szabályokon felül a következőben gondolkodik.

  • El kezd a konyhapénzre figyelni. Eddig havonta 80.000 – 90.000 Ft-ot költött, nem tudja pontosan, de körülbelül. A Konyhapénz-virtuóz Képző módszerét lebutítva használni.
  • Mostantól napi 2.000 Ft-ból akar kijönni, a nagyobb bevásárlásoknál, eddig ebben a hónapban kerekítve 26.000 Ft-ot költött, ez alig több mint napi 2.000 Ft és ez még korrigálható. A hátralévő napokra maradt 36.000 Ft.
  • Plusz heti 2.000 Ft-ot rak el pékárura, azt nem tudja ebben a hónapban mennyit költött, így csak a hátralévő időt figyeli, azaz a maradék három hétre 6.000 Ft-ot kell beosztani.
  • Egy átlagos 85.000 Ft-os hónaphoz viszonyítva kb. 13.000 Ft-ot (85.000 Ft – (31×2.000 Ft + 10.000 Ft) = 13.000 Ft) rakhat el, ha sikerül a terve.

Pontosítok, végül úgy döntött nemcsak gondolkodik, hanem meg is csinálja, mindent elkövet, hogy élelmiszerre ne költsön többet ebben a hónapban 72.000 Ft-nál.

Sok sikert Bori!

//

//

//

//

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pőcze Nikolett says:

    Nagyon érdekes! Várom a folytatást. Sok sikert és kitartást hozzá! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!