HITELkiller

Hol torpant meg Bori?

Először azt a címet akartam adni, hol bukta el Bori? De nem bukta el, csak megtorpant, megbotlott, a bukás csak akkor lenne igaz, ha nem állna újból neki. Véleményem szerint nyugodtan belevághat újból, hány olyan dolog van az életben, amikor valami nem sikerül elsőre. Emlékszel még arra, amikor kerékpározni tanultál? Vagy egy kis gyerek, amikor járni tanul, hányszor huppan a popsijára, de mégis feláll és újra próbálja, szerintem Borinak is ezt kellene tennie.  Most felvettem Vele újra a kapcsolatot, és elmondom mi van most vele.

Előtte elmesélem még, azért elmesélem hol akadt el.

A magánszemélyes dolgokkal, nagyon szépen haladt, de elkövetett egy hibát, egy hirdetési rendszernél, mivel nem volt éppen érvényes céges bankkártyája, ezért a magánszemélyes hitelkártyáját adta meg. Amikor pedig jött a novemberi hónap vége, a megadott kártyáról vették le az 53.000 Ft-ot hirdetési költséget, amit nem tudott teljes egészében egyből visszatölteni a céges számláról, mert kicsit kevesebb bevétele lett, mint tervezte. Részben nem akarta visszatölteni, mert reménykedett, hogy néhány napon belül az egészet tudja, de nem. Nem töltött vissza semmit, és ez borított mindent, el kezdett a túlélésért küzdeni, nem volt ideje figyelni a dolgokra…

Próbáltam rávenni többször, hogy nem baj, folytassa a meghozott szabályokat, és majd visszapótolja idővel, de akkor nem sikerült megbeszélnünk, talán kicsit szégyellte is magát, hogy egy hónapig tudta csak a tervet tartani.

Most mivel sokan érdeklődtetek utána, beszéltem vele, még nem döntötte el, de úgy néz ki, talán újra neki áll közben megkapta a banktól az elszámolást is. A törlesztőket rendesen fizette és valamennyi visszatérítést is kapott, a tisztességtelenül elszámolások miatt. Pontosan nem tudta fejből, de kb. olyan 5,2 M Ft hitele van most, a korábbi közel 6 M Ft-tal szemben. A hitelkártya kerete szinte teljesen le van ismét merítve azaz, most összesen kb. 5,5 M Ft tartozása van.

Teljesen máshogy alakultak a dolgai, de igazából ebben a pillanatban összességében, nem áll rosszabbul, mint tervezte, mostanra futott volna ki a hitelkártya és kezdené a 6 M Ft-os lakáshitel törlesztését.

Egy hét gondolkodási időt kért, hogy megmondja belevág-e újból? Én nagyon drukkolok neki, hogy legyen bátorsága. Sokkal fontosabb legyen, hogy újra neki álljon, mint azzal foglalkozni, hogy elsőre, nem sikerült. Sokan érdeklődtetek Bori után, és ezt nagyon köszöni, hogy nem felejtettétek el és drukkoltok neki.

Közben új jelentkezője is van a HITELkiller programnak Flóra, hamarosan róla is olvashattok.

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rita Kovácsné Sterczer says:

    Lehet tudni, mire jutott Bori?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!