HITELkiller

2. HITELkiller jelölt Flóra

Élethelyzet:
Flóra pillanatnyilag singli, azaz fél singli, Draco nevű kutyájával él együtt. Alkalmazott, szereti a munkáját és a fizetésével is elégedett, de nagyon nyomasztja a lakásvásárlásra és felújításra felvett szabad felhasználású hitele. Igazából maga jelentkezett, hogy Ő is megpróbálkozna a HITELkillerséggel. Úgy gondolta, hogy a tervét nagyobb valószínűséggel tudja megvalósítani, ha valakinek rendszeresen be kell számolnia, hogy áll éppen.

Hitel(ek):

  • Flórának, egy hitele van, ahol a pillanatnyi tőketartozása 3.800.000 HUF, a jelenlegi hiteltörlesztője 47.000 HUF, ebből mai állás szerint 25.000 Ft csökkenti a tőketartozást, a többi a kamat.

Elképzelése:

A cél 3 év alatti visszafizetni a teljes hitelt. A törlesztő részleten felül havi 80.000 – 100.000 Ft-ot szán a tartozáscsökkentésre a mostani tervek szerint. A szerződése szerint minimum 3 havi törlesztő részletként lehet előtörleszteni, ez most 142.000, mert a törlesztő pontosan 47.234 HUF. Ez azt jelenti, hogy kéthavonta tud előtörleszteni 160 -200.000 Ft-ot. Az előtörlesztés “ára” 1,5%, ez elő törlesztésenként maximum 3.000 HUF, ezt a konyhapénzből szeretné kigazdálkodni.

Flóra nagyon elszánt, sok mindenről hajlandó erre a három évre lemondani, egyedül a kutyája kényeztetését, nem szeretné a program kedvéért beáldozni. Tudja, hogy most míg alacsony a jegybanki alapkamat és a 3 havi BUBOR is, addig kell a lehető legnagyobb tempóban visszatörleszteni, hogy a futam idő végére a lehető legkevesebbe kerüljön a hitel.

Véleményem az elképzeléséről.
• Flóra terve is tempós, de nem kivitelezhetetlen, jól átgondolt, hamarosan a terv részleteivel is megismertetlek benneteket.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!