HITELkiller

HITELkiller Flóra első hónapja

Első hét:

Flóra a rezsi csökkentés végett felkereste a UPC-t, hogy kisebb csomagra váltson. Sajnos a honlapon található árak már nem volt érvényesek (abba ne menjünk bele, hogy mennyire etikus félrevezetni az ügyfeleket), minden esetre még így sikerült 7.900 Ft-ról 5.800 Ft-ra csökkenteni, azaz ez a lépése 2.100 Ft-ot jelent havonta. Elsőnek nem tűnik olyan nagy összegnek, de ha 3 évben gondolkodunk, akkor már 75.600 Ft-ot tesz ki, ami majdnem 1 havi előtörlesztési összeget tesz ki.

És a jó hír nem kell egy egész hónapot várni a csökkentésre, hanem 72 órán belül már módosítják.

Aztán kiderült, hogy áprilisban már befizette a gépjármű adót, pedig mostanra betervezte, csak nem emlékezett rá, így marad 4.620 Ft, ami egy esetleges nem várt kiadást fedezhet.

És mindjárt az első héten lett is egy nem várt kisebb kiadás, fájdalomcsillapítót kellett vennie szerette volna olcsón megúszni, így 20 darabos Benuront vett 482 Ft-ért. És levonta a következtetéseket is valóban kell egészségügyi kiadásokat is tervezni.

Élelmiszert viszont az első hónapban nem kellett vennie, mert az otthoni tartalékokból oldotta meg, ráadásul a munkahelyi ebédet is sikerült kihoznia a tervezett feléből, az első héten.

Sikerült egy melót szereznie, amiből bejön az első egyszeri 15 ezer plusz bevétel a hónapban.

Közben elkezdte tervezni a júniust is a mostani tapasztalatok alapján, így nem hó elején kell majd a tervezéssel kapkodnia.

Második hét:

Plusz kiadás ismét patika, oda most már látja könnyelműen nem tervezett, ezen mindenképp változtatni akar, de eddig nem szaladgált a patikába. Ezen kívül sikerült tartania tervét a második héten is.

Sőt beérkezett a következő váratlan bevétel is. Van néhány részvénye, ami 10.000 Ft osztalékot fizetett. Ebből egy korábban meghozott szabálya alapján, ami a váratlan bevételekről szól, a következő módon különít el: 3.333 Ft megy előtörlesztésbe, 3.333 Ft az állatorvosi alapba, és 3.333 Ft egyelőre az eddigi patikai költségeket fedezi.

Harmadik hét:

Flóra írta: „Eddig pozitív a kép 🙂

Nem csúszott eddig meg a költségvetés, a 3 napban neki álltam a vállalt munkámnak is, lehet lesz még egy 15 ezres meló, de ezek valószínűleg már csak jövő hó elején jönnek be.”

A mostani hosszú hétvégére már vásárolnia kellett, de 2200 Ft-ból kijött a 4 napi ellátmánya.

Jövő héten már fizetése jön, és megtörténik az első előtörlesztés is! Úgy számolja 178.000-et fog tudni betörleszteni, ez még egy kicsivel több is, mint amit tervezett.

Negyedik hét:

Csak hogy ne menjen minden olyan simán a hét elején háztartás illetve patika nem tervezett költségével, 3700 Ft-tal mínuszba került. Végül a váratlan kiadásokra elkülönített alapból finanszírozta, amibe eddig csak az autóra, háztartási gépre és állatorvosi alapra különített el. Közbe Flóra úgy döntött, ezeket az alapokat továbbiakban nem különíti el, hanem fontossági sorrendben átjárhatóságot biztosít köztük, éppen amire nagyobb szükség lesz.

Összességében az első hónap a tervek szerint alakult, nem ütött be a krach, joggal büszke magára, hogy ügyesen megoldotta 36 pipából, az első megvan.

Jövő héten bemegy előtörleszteni 178.000 Ft-ot, ezzel kb. 2.000 Ft-tal csökken a törlesztő részlete, ami majd júliustól érvényesül, így a júliusi tervbe már törlesztőnek 45.000 Ft kerül, az előtörlesztési cél pedig 83.000 Ft lesz.

A minimális csúszás miatt jelenleg 7.500 Ft van a háztartási gép, autó, egészség alapban, mert ugye került bele még egy kevés plusz bevétel is, így nem nullázta le teljesen a plusz kiadás.

Ráadásul a plusz bevételeknek köszönhetően, még egy napszemüvegre is futotta, amivel régóta szemezett bár.

Flóra ügyes voltál, csak így tovább!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!