HITELkiller

Flóra második hónapja

nyár_nőFlóra ebben a hónapban kevesebbszer adott életjelet magáról, ez így utólag a hónap végén nekem is tanulság.

De szerencsére jól mennek a dolgai, az előzőleg eltervezett dolgokat sikerült megvalósítania.

·         Sikerült a rezsijét, csomagváltásokkal és odafigyeléssel 10.000 Ft-tal csökkenteni.

·         A hitelébe betörlesztésre került: 178.000 Ft (a májusi és a júniusi megtakarítás).

·         Kamatperiódus következett és ennek következtében 896 Ft-tal csökkent a havi törlesztője, jól fog ez még jönni, sok kicsi, sokra megy, a betörlesztés miatti csökkenést még sajnos nem lehet tudni, a bank nem kapkod.

Amilyen egyszerűen és jól ment a június, olyan nehéznek ígérkezik a július és az augusztus. Miért, hát itt a nyár és az autót is le kell vizsgáztatni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy várható egy első féléves bónusz, ami az extra kiadásokra fordítható, de akkor is nagyon kell figyelnie Flórának, hogy mindenhol az előre meghatározott kereten belül maradjon.

Várható extra kiadások:

·         Flórát ebben a hónapban a vidéki barátnője fogja meglátogatni és nem szeretnének a végig a négy fal között ülni, erre 5.000 Ft-ot szán. Engem is megkérdezett milyen programokat javasolnék nekik, hogy ebből a keretből kijöjjenek. Én ezeket írtam neki, de majd kiderül, hogy végül is, hogyan is sikerül megoldani a barátnős napokat előre láthatólag 3-4 napról lesz szó.

BKK hajózás Újpesttől vagy Rómairól – Kopaszi-gátig (azt hiszem, az utolsó szakasz nem működik) – teljes hosszában végig megy Budapesten, a legszebb épületek, mind láthatóak a hajóról pl. Parlament, Budai vár, Halászbástya… piknik a Kopaszi-gáton, fagyizás ott kb. 700 Ft hajójegy + 800 Ft fagyi. Ebben a nagy melegben a víz közelsége biztos, hogy jól fog esni.
Tabajdi mezítlábas park, ingyenes, csak üzemanyag költség, aminek egy részét ki lehet szorítani a normál üzemanyag költségből. Nézd meg szerintem kutya is bevihető… – kb. 1.000 Ft mehet az 5.000 Ft-ból a többi, az üzemanyag keretből…, számolj egy kicsit előre.
Láthatatlan múzeum előre foglalva hétfőnként 1.200 Ft/fő – 2.400 Ft, de kuponos oldalon láttam kb. félárast kicsivel 1.000 Ft alatt. Vagy vannak happy hours-ök is, érdemes lenne valamilyen kedvezményes időszakot választani.
A kocsit fel kell készíteni az augusztusi vizsgára – ez a bónuszból megoldható.
Flóra elvállalta a barátnője lánybúcsú szervezését, ez előre nem várt kiadást eredményez, mindenképp el kell különíteni rá augusztusban.
Ha Flóra, most ezt a két nyári hónapot átvészeli és sikerül tartania a tervét, akkor bár az út elején van, de nagyon nagy lépést tesz a végső siker felé. Viszont Flóra kezdi érezni, hogy túl nagy terhet tett magára, nincs semmi keret, szórakozásra, ajándékra, ruhára…, ami persze néhány hónapig tartható, de nem 3 éven keresztül. Egy ilyen helyzetből, finoman szólva önsanyargatásból hirtelen túlköltekezésbe futhat bele, amikor tele lesz a hócipője. Ezért megbeszéltük csinálunk a hónap végén vagy legkésőbb augusztusban egy újratervezést. Mert valóban fontos és szép cél, a hitel mielőbbi visszafizetése, de nem olyan áron, hogy közben esetleg az idegeskedés miatt az egészsége menjen rá. A cél mindig, így most is az, hogy olyan terv készüljön, ami ténylegesen, hónapról, hónapra végig lehessen vinni. Már pedig ez a nagyon szigorú terv csak néhány hónapi tartható.

Mindenesetre egy újabb sikeres hónapnak örülhetünk. Újból gratulálok Flóra!

 

 

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Évi23 says:

    Kedves Flóra!
    Gratulálok eddigi spórolásodhoz! Elég nagy a tartozás, ahhoz, hogy 3 év alatt sikerüljön. Esetleg egy lazább másodállás, ami még belefér és plusz pénzt hozna? (szeptembertől?)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!